Barbier

Looking good, feeling good!

Sam Van Meirhaeghe

Na mijn eerste les 4 jaar geleden op de barberopleiding wist ik bestemd was om barbier te worden. Mijn eerste model voor een clean shave vertrok met 9 bebloede stukjes keukenrol op z’n gezicht. Mijn lerares zei toen: jij wordt een echte barbier. De meeste cursisten stoppen na 2 wondjes maar jij bleef maar doorgaan.

No worries, ondertussen heb ik het scheren wel onder de knie. Ik hou ervan om klanten met een smile te zien vertrekken na een knip- en/of scheerbeurt. Looking good = feeling good!

Ik hou van strakke old school 50’s kapsels maar even goed van fluffy hair, mullets of het kapsel van Leonardo Di Caprio in de jaren ’90. Alle stijlen welkom! Ik doe ze allemaal even graag.

Knippen en stylen

Tom Scholart

Vijftien jaar geleden begon ik, gewapend met alleen een baardtrimmer en een keukenschaar, aan een haarkniptocht – voornamelijk zonder enig idee. Mijn eerste cliënt? Een bereidwillige vrijwilliger of misschien wel een moedig slachtoffer, het is maar hoe je het ziet…Na een reeks hoofden en een groeiend gevoel van “Misschien ben ik iets op het spoor”, besloot ik dat het tijd was voor een officiële opleiding.

Vijf jaar kappersopleiding later stapte ik gewapend met een schaar en een diploma binnen in een van de grootste salons in Edegem als hun nieuwe herenkapmeester.

Twaalf jaar knippen, stylen en een vleugje internationale flair dankzij enkele buitenlandse cursussen – het was tijd voor een nieuw avontuur. Tine komt binnen, met plannen die zo fantastisch zijn dat ze er de haren van overeind doen staan. Ze had mij met ‘Huis Hellemans’. De combinatie van haar visie en mijn schaar leek een match made in heaven. Dus daar heb je het – van keukenchaos tot Hellemans. 

Openingsuren

Dinsdag

9u - 18u

Woensdag

9u - 20u

donderdag

9u - 15u

vrijdag

9u - 18u

Zaterdag

9u - 15u